Tuesday, June 28, 2011

The Royale Chulan Hotel

Tanggal Julai 4 2011 bermula laa LI ku. Untuk pertama kali nak kerja kat hotel ! Waaahh perasan nieh mcam-2 ada :) Hm takut pun ade okie , yelah macam mane lah suasana kat sane nnty kan . Tp nasib baik stay kat rumah jugak kire ulang alik laa , like-2 like.

So this the hotel that i choose for my practical :: The royale chulan hotel , bersebelahan Kraftangan malaysia :)



cantik kan kan ? Jenuh laa nak kerja nnty *sigh ! However wish me luck dapat menjayakan pratical ku ini dengan sempurna :) Dan harap-2 dapat full 6 month dekat hotel nie . Oh lupe nak cakap , mayb dekat hotel nieh dapat kitchen and food & beverage deparatment . Jadi sape-2 yang nak saye serve tu sile-2 laa datang hotel nieh okie. #promote kikikiki

Wednesday, June 22, 2011

Monday, May 23, 2011

Penantian satu penyeksaaan

                                                 " RESULT OH RESULT "                                                 

REDHA ALHAMDULILLAH SYUKUR GEMBIRE :)

Setelah menunggu selama 1 minggu , ha ha ha grr sabo je laa , dah macam-2 perasaan dah rase. Nak marah ade , takut ade and etcetcetc

DAN AKHIRNYA ; jeng jeng jeng ..

keputusannya agak kurang memuaskan tetapi saye bersyukur walau dapat 3 lebih je . AKJ mayb belum tibe masenye lagi , banyak yang aku tertinggal dan kena belajar kekeke . (Refresh balik) Lalala ~

But it's okie , AKJ pasti untuk the next sem . Insyaallah amin :D

p/s : AKJ short for Anugerah Ketua Jabatan . 

Sunday, May 22, 2011


Terlalu banyak tanda tanye dalam hidup ini , knape-2 knape ? dan disebabkan itu


My life full with emotions . Sometimes i'm happy and sometime i feel confused grrr , what should i do ? Try to forget the problem or just deal with it . 


However ,



because smile is our secret beauty :)

Friday, May 20, 2011

Pirates of the Caribbean 4 : On Stranger Tides .

Assalamualaikum , aktiviti hari ini adelah jeng jeng jeng

Hari berDATE bersama mama and papa saye keke :)

As usual , WangsaWalkMall , watching POTC 4. Sangat ousssumm !! On 3D perrhh syiokkk lalala . Dan tibe-2 saya terlihat Lisa Surihani , die sangat cantik saye suke sangat ! Tengah sebuk shooting kat cinema tuh , kecik yo orang aee :) hehee wink wink

So here the sneek peek / trailer of POTC 4 , tengok jangan tak tengok . Terbaikkk <3



So in love with Captain Jack Sparrow ! Lalala ~ Johnny Depp :)

However i can't wait for Transformers "Dark of the moon" && Harry porter "The deathly hallows part 2 " coming soon ~

Thursday, May 19, 2011

Tanggal May , 19 2011

Tarikh keramat bagi saye , fiqa , sya && zaza . Setelah sekian lame tak lepak bersama-2 akhirnya finaalllyy !!

Oh actually bukan kami berempat je include Fatin bum and Liyana , it's my first time get to know them , Hye hye kekekek ~ :)) Mule-2 malu pastu gile same-2 . Weee like

Our activiti Rock Climbing at Taman cabaran , Putrajaya . Perrrhh dan untuk pertama kalinye nak panjat-2 segala laa . Waa cakap luu , aku larat naik 2 kali je hahahaha ! *blushing . Nampak yo sonang tapi grgrgr dup dap dup dap je jantung nieh time naik mau pengsan ohh dan sangat sweaty eeuuuwww .. Lalalala but its was fun ! Seriously y'all , so i guess i'm just not a girl who know makeup-2 SAHAJA okie . I have climb the wall *woot woot :D

Finish climb climb nieh , balik pegi makan then pegi saloon . I just cut my hair lol ! Sangat sedih , yang penting huh Chinta saloon (the owner is Fasha Sandha) perrhh berlagak macam dah keja padahal duit tade kakaka after that as usual Wangsa Walkk Mall . Tempat kami melepak !

That's all <3

So this kami berempat ,


Saya sangat sayang mereka ! Xoxo <3

Tuesday, April 26, 2011

Memori tercipta :'(

Apabila tamatnya semesta tiga , hilang lah segala gelak tawa dan suka duka bersama kawan-2 :(

Sepanjang sem tiga nieh macam-2 aku lalui dan itu telah aku jadikan pengajaran hidup aku , tentang kawan dan erti kawan yang sebenar . Walauapapun , ilmu tetap aku akan kejar sebagai penentu masa depan aku kelak . Alhamdullilah maseh mampu aku untuk terus kan pelajaran aku dengan baik (cume tggu result je) harap-2 lulus kan kan . Amin :)

Dan sepanjang sem tiga nieh laa , aku dapat tengok perangai masing-2 . Ada yang baik dan ada yang buruk , tapi itu semua lumrah manusia . Diri aku sendiri pun macam itu jugak . Nobody's perfect right ? Tapi sayang , kawan yang aku anggap selama ini sahabat ternyata bukan nya sahabat yang sebenar dan orang yang aku anggap kawan sahaja mereka lah sahabat . Pelik tapi itu lah kenyataan

Kepada roomate-2 ku : Eila , Yana , Hana dan Mila dan Nadiatul 

Korang lah yang terbaik , rindu waktu gila dengan korang , rindu makan dengan korang , rindu masa main truth or dare , rindu waktu bergossip dengan korang , aish rindu laa setiap detik kite luahkan bersama-2 :') rindu dengar ta'in bebel-2 dalam bilik . Kan kan

8 bulan tak jumpe . apa-2pun Mila , awak janji dapat gaji nak belanje kan , kita sanggup turun ipoh hahaha XD walaupun mase yang ade singkat tapi banyak kenangan yang happy dengan korang , suka duka kita dah same-2 lalui . Wawa sayang korang sgt-2 :)


Tak dapat diucap bile berdepan , maka disini . Wawa mintak maaf sepanjang persahabatan ini terjalin banyak salah silap wawa dekat korang . Halal makan dan minum , terkasar bahasa , terlepas kata , tersinggungkan perasan dan tergossip . hehehe jage diri korang dekat tempat LI , lagi-2 tuh nun dekat langkawi sane . Jage adab kat tempat orang , and don't notty-2 okie . Wawa sayang sangat-2 korang macam kakak . :D

Kepada student DHK3B ,


walaupun kite jarang bertegur sapa , berborak tapi sebagai kawan wawa pun sayang korang . Korang laa adek- beradek wawa , mintak maaf jika ade kesalahan yang telah dilakukan oleh wawa . Dan jage diri baik-2 , selamat berjaya dengan LI masing-2 . Make Pn Hidayah proud with dhk3b tau tau !! :)



Selamat untuk result final exam untuk semua ! :D


See you guys after 8 month :)


Di sini jua memori tercipta walau seketika terjalin kasih kita mungkin di sini kita kan terpisah kenangan bersama tiada ku lupa , Memori tercipta .

Tuesday, April 19, 2011

Zaman kanak kanak riang



Teringat zaman suke baca buku komik gila gila  :D

Shop shopp shoppi shoppin shopping ~


Ohmydior , its 2 am now but i can't sleep ! 



   arrgh exam , matyy !! 2 paper left . Cepatkan lah masa stress oh grgr x( exam shuh shuhh



 walauapapun , i need teetoo A.S.A.P . Hilang laa stress saya kan kan :D


I NEED !!





all i need the most

Wednesday, April 13, 2011

The Tree Top Walk Sg Sedim , Kulim Kedah


Kenangan yang tak dapat dilupakan <3

Kem sg sedim bestt !!


Big Thanks to


Our Lecturer
En Bob, En Din , En Yusoff dan En Irwan


Facilitator Sg Sedim  
Abg Hafizan Apis , Rafis Mat , Che Mamat dan Anip





Wednesday, March 16, 2011

For the 2nd time :( KENAPA ?

Kenapa benda yang same akan berlaku ? Over and over again. Disebabkan oleh diri aku sendiri atau orang lain yang tak memahami ?? Seriously.

KAWAN !  :'( 

dah tak larat nak menghadapi masalah yang sama setiap hari , sangat sakit dan sangat sedih . Mungkin mereka berkata "aku ini seorang yang jahat , seorang yang tidak layak bergelar KAWAN dan seorang yang tidak mempunyai hati " , tapi ade mereka tahu perasaan sebenar dalam diri aku nie . Mereka hanya tahu menilai berbanding mengetahui perkara yang sebenar. 

BAK mama kate "Kawan bergembira memang ramai , kawan menangis semua tiada"

mungkin mereka betul , aku nie seorang yang tidak boleh berkawan. :( 

For those who i have hurt , I'M VERY-2 SORRY :( .
For those that use to be my GOOD friends sejak saye jejakkan kaki diPSIS , walaupun rase benci  dekat korang , tapi perasaan rindu sangat mendalam . and i'm sorry . Good luckk for final exam and for ur LI . I will pray for u guys , seriously i happy to see u guys happy. 

J'ai besoin d'une nouvelle vie ! 

I need to be a new me , new life , new book and new color in my life . :( 







Sunday, February 20, 2011

Grgrgr , blah blah blah x(

Seriuslyy saya penat ! Penat menjage perasaan / hati orang lainn grgrgr !!

Start form today , i'm not part of your life okie !!!

1. There so many reasons.
2. There so many excuses.
3. There so many complicated thing.
4. Hypocrite.
5. Backstabber.
6. Etc etc etc.

 I'm not even perfect , i'm just a human being that has a heart and feeling. Please respect that! 

p/s : You can talkk about everthing behind my backk, only GOD knows the bestt. 








Thursday, February 10, 2011

Suke suki

Sigh* selesai sudah giliran Operation Restaurant my group :)

Very satisfy even though ade yang agak meyakitkan hati tapi thanks to all my class mate laa. And to all the customer veryy-2 sorryy sebab keadaan yang panas (air-cond rosakk maa) tak boleh nak buat ape-2 kekeke. Skali skala wink-2 ;) And tak dilupekan RPI aka Rakan Pusat Islam kerana membenarkan kami meminjam kipas, sanggup tau! Boleh. Sangat-2 berterima kasih, :)

                             DAN


Thanks to my daddy && mummy because buy me a new phone. MY FAV PHONE! :) Like-2 like. <3

Love youu mummy && daddyy :) Shaye akan menjagenye dengan baikk.

Thursday, February 3, 2011

Outing with my SAYANG,

Today damn tired-2 tired! But it's worth it :D

Perjumpaan bersame-2 kawan lameku, sangat rindu oke!

    Walaupun tak cukup sebab yang lain tade tp sangat berbaloi-2 :P Hehehe

Thanks to my girls. Nurul , Eyka , Zie && Intan :) Love youu all so much.
And to Qeera && Atie & Aien & Mylia, rindu korg tp tade rezeki nak jumpe tadi :( Nanti mesti jumpe oke sygg. 

So this is for our memories together 3/2/2011 :)



Wednesday, February 2, 2011

Khurafat. Grgrgr*

Watching KHURAFAT with mummy. 
  
   Scaryy weyh! I close my eyes all the time and my mum scream like crazzy. Like a scream queen show cast tuh. Kekeke :P


Mummy! U sleep with me tonight aite.  However, the story was oussumm! Seriously, congratz Syamsul Yusoff for the great film. :D


 

Tuesday, January 25, 2011

Every Rose Had Its Thorn by Miley Cyrus

This song reminds me about hym :(

We both lie silently still in the dead of the night,
Although we both lie close together,
We feel miles apart inside,

Was it something I said or something I did,
Did my words not come out right,
Though I tried not to hurt you,
Yeah I tried,
But I guess that's why they say,

Every rose has it's thorn
Just like every night has it's dawn
Just like every cowboy sings his sad, sad song
Every rose has it's thorn (Yeah it does)

I listen to our favorite song playing on the radio
Hear the DJ say loves a game of easy come and easy go
But I wonder, does he know
Has he ever felt like this
And I know that you'd be here right now
If I, I could let you know somehow

Every rose has it's thorn
(Every rose, every rose, every rose)
Just like every night has it's dawn
Just like every cowboy sings his sad, sad song
Every rose has it's thorn

Though it's been a while now
I can still feel so much pain
Like a knife that cuts you the wound heals
But the scar, that scar remains
(Yeahh)

Every rose, every rose
Every rose has it's thorn

I know I could saved a love that night
If I'd known what to say
Instead of making' love
We both made our separate ways

And now I hear you found somebody new
And that I never meant that much to you
And to hear that tears me up inside
And to see you cuts me like a knife

Every rose has it's thorn (Every rose, every rose, every rose)
Just like every night has it's dawn (has it's dawn)
Just like every cowboy sings his sad, sad song
(Every rose, every rose, every rose)
Every rose has it's thorn (Yeah it does)